onsdag den 27. november 2013

Alternativet

Et nyt parti har set dagens lys i Danmark i dag:

ALTERNATIVET

- et godt navn - mundret og indholdsbærende - men måske lidt brovtende - og i alt fald forpligtigende.

Overraskende nok var webadressen ledig (??) - så hvis du vil vide mere om partiet så tjek: www.alternativet.dk

Partiets kerneområder er: miljø og bæredygtighed  / empati i samfundsdebatten og transparens i politik og organisation. Det er vel ikke så ringe endda - men der er lang vej til formuleringen af et egentligt partiprogram - planlagt offentliggjort i sommeren 2014. Men måske bliver det også et "alternativt" partiprogram?  Mere dynamisk og målorienteret end de aktuelle partiers.

Overlappene til Enhedslisten og SF er til at føle på - og det bliver formodentlig også partiets største hurdle hvis hovedmålsætningen er at bryde spærregrænsen ved næste folketingsvalg - dvs. ind med mindst 4 mandater.

Meldingen om, at man nok snarere støtter Thorning end Løkke - er naturlig og reel - men måske også problematisk. Kunsten er vel at få mest mulig miljøpolitik igennem uanset forligspartnere (??).
Og det er jeg ikke i tvivl om kommer til at optage de indledende partidiskussioner - og i alt fald vil være det spørgsmål pressen og de øvrige politiske partier vil være mest optaget af..

En udogmatisk indsigt i og arbejde med bæredygtighed er vel a priori en god ting. Jeg har derfor meldt mig som statistikbidrager hvis partiet måtte efterspørge noget sådant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar