tirsdag den 16. september 2014

Hvordan gik det så til DM i slagspil på Gilleleje Golfklub

Drama i Gilleleje

Vinder af DM i slagspil for herrer,  Andreas Hillersborg Sørensen, Kokkedal Golfklub og hos damerne blev det Christine Holm Skylvad, Sønderjyllands Golfklub.
Andreas gik de 54 huller i 220 slag – 4 over banens par. Christine gik de 54 huller i 229 slag – 13 over banens par.
Men ma ma mia hvor blev det spændende – og igen var det det sidste hul der blev altafgørende. På 18. havde Christine to slag at give af ned til Gillelejes Line Toft Hansen, bl.a. fordi Line missede en god reduceringsmulighed i bolden inden. Christine kom sikkert på green i tre – men puttede først alt for langt – missede returen, og stod så med et kort put for sejren. Og måske spillede nerverne ind, for puttet var tæt på at gå forbi.. Men det faldt i og Danmarksmesterskabet var sikret.
Line Toft Hansen lå nummer to efter 1. runde og førte i perioder under runderne. Men i sær 80-eren på 2. dagen fratog Line muligheden for mesterskabet. Men det endte dog alligevel med at blive spændende, og som det fremgår af ovenstående, var det tæt på et omspil.

Hos herrerne var det nærmest grotesk. Christoffer Bring fra Næstved Golfklub havde ført solidt igennem dagen og var på et tidspunkt 4 under par for dagens runde. Forspringet var blevet reduceret pga. to bogeys og en dobbelt bogey på de sidste 5 huller, men Christoffer havde, som Christine, dog en to slags føring inden sidste hul. Men her gik det helt galt. 300 tilskuere kunne se hvordan Christoffer sammen med medspillere, officials og tilskuere ledte i høj rough i 5 minutter. Gik tilbage for at slå en ny bold, som han slog out og endte med at notere en 9-er på sidste hul! Det blev derfor kun til en 5. plads for Christoffer – der ellers så ud til at have mesterskabet i sin hule hånd.
I klubhuset stod Andreas og fulgte dramaet der fik endnu en tand: Victor Fasmer Henum fra Helsingør Golfklub havde  et ”2 meter put” for at bringe ham i omspil med Andreas. Turneringsledelse og dommere var i gang med at aftale transporten af spillerne tilbage til 18s tee – da Victor missede puttet.
Og Andreas blev Danmarksmester.
Men Andreas mesterskab var ikke ufortjent:  Andreas gik faktisk bedst i finalerunden med en 71-er. Så han havde gjort sit til at “nærme sig”!
Nr. 2 hos herrerne blev Per Launer Bæk, Odense Eventyr Golf Klub – der var gået bedre end Victor på sidstedagen
Og nr 3 hos damerne blev Helene Hviid Jørgensen, Odense Golfklub.
Bemærk at en del af dramaet faktisk blev indfanget af fotograferne – se fotoserien fra turneringen.
Morten Toft Hansen, Gilleleje endte på en delt 21. plads i plus 14 efter runder i 74, 75 og 81. I sær 81-eren sved,og var årsagen til at Morten faldt ud af den top ti han ellers lå til efter de 2 første runder.

Arrangementet på Gilleleje var en succes. Banen stod fantastisk flot, men en sej rough, vinden og nogle meget hurtige greens, gjorde det svært for spillerne at bryde par. Til gengæld var der hjælp fra 50 forcaddies der udover at spotte og finde bolde også lærte lidt om hvordan golf kan spilles når de dygtigste er samlet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar