Tillykke ObamaJeg har været oppe hele natten og jeg græd sgu under din fantastiske sejrstale - der i sandhed var en præsident værdig.
Og godt at Demokraterne både vandt når man så på antallet af afgivne stemmer og hvad valgmændene angår. Det sidste er vigtigt for amerikanerne det første er afgørende for os danskere.
Din udmelding om samarbejde mellem fløjene sad lige i øjet - og din ide om at inddrage Mitt Romney var også med i "mit manuskript".
Nu skal Republikanerne vise at de kan samarbejde - og at det samlede politiske system vil være i stand til at lave de fornødne kompromisser. Men hvis ikke Republikanerne kender deres besøgelsestid, så vinder de (heldigvis) heller ikke det næste præsidentvalg! 

Obamas koalition af latinoer, sorte og unge og progressive hvide sikrede ham begge valg. Men det er alligevel tankevækkende at kun 38% af USA hvide befolkning støttede ham.. 
Man bliver lidt klogere på vælgersammensætningen i dette valg ved at kigge lidt på CNNs valgundersøgelser:
http://edition.cnn.com/election/2012/results/race/president#exit-polls

TV2s 12 timers maraton-dækning skal have ros for sin variation, studieværtens og reporternes energi og Mads Fugledes professionalisme. Men mod afslutningen manglede man valgresultater og de valgtekniske analyser. Og måske skulle man have brugt lidt mere tid på valget af og sammensætningen af Repræsentanternes Hus samt de mange statslige folkeafstemninger. 
MEN på den lange bane har dækningen af dette amerikanske valg fyldt ALT for meget.. Vi er på niveau med Tour-ene og de olympiske lege.. - som jeg også synes fylder for meget - og som går ud over den øvrige nyhedsdækning. Analogien til dækningen af de store sportsbegivenheder er påfaldende: Præsidentvalget som en sportskonkurrence.. Og det er vel ikke passende både set omfangsmæssigt og indholdsmæssigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar